Selkeys & Käytettävyys

Sisällöt

Kotisivut ja verkkosisällöt olivat ensimmäinen työni. Aloitin vuonna 2004 yritys- ja yhdistyskotisivuista. Pidin välillä taukoa, mutta palasin alalle. Nyt web-työt sujuvat taas.

Olen rakentanut yrityskotisivuja, yhdistyssivuja, kampanjasivuja ja markkinoinnin ”ländäreitä”. Viime aikoina asiakkaani ovat olleet etupäässä Parkanossa ja muualla Pohjois-Pirkanmaalla sekä Tampereen seudulla.


Kesästä 2019 alkaen olen toteuttanut kaikki mainoskampanjat Fonecta Oy:n ADOPS-tiimissä. Lisätietoja tarjonnasta täältä: www.fonecta.fi/yrityksille. Työskentelen markkinoinnin asiantuntijana ja mainossuunnitelijana erityisesti isojen ja keskisuurten yritysten sekä mediatoimistojen kumppanina.


Web-standardit

Kiinnitän huomiota hyvään typografiaan, selkeyteen, käytettävyyteen ja esteettömyyteen kaikilla laitteilla. Web-standardit lopettivat hyödyttömät selainsodat ja tekivät internetistä tasa-arvoisemman. Oikeiden standardien mukaan tuotetut sisällöt ovat oikeakielisiä, niitä on helppoa ja nopeaa käyttää, ja lisäksi liikuntarajoitteiden ja näkövammaiset voivat myös nauttia niistä.

Käytettävyyden ja esteettömyyden eteen on täytynyt jopa taistella. Olin yli kymmenen vuotta sitten osa liikettä, joka kampanjoi aktiivisesti avointen ja yhteisten web-standardien puolesta. Sen jälkeen niistä on tullut toimialan yleisiä käytäntöjä.

Nettisivut

Mitä verkkosisältöjen tuottamiseen tulee:

Mielestäni vain harvoja asioita tulisi tuottaa liukuhihnalta, joten verkkosisältöjen ja www-sivujen on syytä olla räätälöityjä ja käsintehtyjä. Osallistun itse mielelläni erityisesti sisällöntuotantoon tekstien ja tiedon jäsentämisen osalta. Suurissa kokonaisuuksissa kyse on suoranaisesta informaatioarkkitehtuurista. Tuotan toki tarvittaessa myös visuaaliset elementit ja layoutit. Itse kuvaamani kuvapankki käsittää runsaasti kuvia.

Työkalujani:

  • Drupal
  • Wordpress
  • CSS3, PHP, JS
  • Adobe CC
  • Google Analytics

Kokemusta minulla on myös laajojen web-projektien laadunvalvonnasta sekä verkkokauppojen hakukoneoptimoinnista. Korjaan rikkinäisiä kotisivuja ja ratkon ongelmia.

Sertifikaatit: Advanced Google Analytics, 2019.


Miikka-Markus

Miikka-Markus Leskinen

Email: miikka@leskinen.net
Twitter: MMLeskinen
koti: Parkano
työ: Tampere