”Kilpailu klikeistä”

Digimarkkinointi


Kesästä 2019 alkaen olen toteuttanut kaikki mainoskampanjat Fonecta Oy:n ADOPS-tiimissä. Lisätietoja tarjonnasta täältä: www.fonecta.fi/yrityksille. Työskentelen markkinoinnin asiantuntijana ja mainossuunnitelijana erityisesti isojen ja keskisuurten yritysten sekä mediatoimistojen kumppanina.


Markkinoinnin osaamista on Suomessa paljon. Sitä myös tarvitaan joka organisaatiossa. Yritykset ja yhteisöt tarvitsevat kokonaisymmärrystä markkinoinnista ja mainonnasta. Kuinka ihmiset saadaan tavoitettua ja aktivoitua oikeissa tilanteissa ja oikeissa paikoissa? Miten mainontaa suunnitellaan strategisesti? Miten taatan, ettei markkinointi ole vain kuluerä?

Olen toteuttanut kaikenkokoisia kampanjoita. Pienimmät kampanjat ovat olleet pienen paikkakunnan tapahtumailmoituksia Facebookissa. Suurimmat ovat olleet kansainvälisiä B2B-kampanjoita ja niissä on tavoitettu satojatuhansia ihmisiä hyvin lyhyessä ajassa.

Omat asiakkaat: Tärkeimpiä omia asiakkaitani ja yhteistyökumppaneitani ovat olleet yhdistykset, yritykset, puoluejärjestöt, seurakuntayhdistykset, poliittiset ehdokkaat ja opiskelijajärjestöt. Olen tehnyt paljon ei-kaupallista markkinointia, eli hyödyntänyt kaupalliseen mainontaan tarkoitettuja kanavia yleishyödylliseen tai aatteelliseen viestintään.

Viime aikoina olen kuitenkin auttanut yhä enemmän suuria ja keskisuuria yrityksiä sekä toiminut markkinoinnin ammattilaisten ja mediatoimistojen asiantuntijakumppanina. Olen yhdessä tiimini kanssa toteuttanut mainontaa pörssiyhtiöile, startupeille, julkisyhteisöille sekä Suomen suurimmille mediatoimistoille.

Tärkeimmät kanavat, joissa työskentelen ja joita opiskelen, ovat

  • LinkedIn Marketing Solutions
  • Google Ads
  • Google Analytics
  • Facebook ja Instagram
  • Ohjelmallisen ostamisen alustat (DV360)

Olen suunnitellut ja toteuttanut mainontaa lisäksi ainakin seuraavissa kanavissa:

  • TV (esim. MTV3)
  • Printtimediat
  • Twitter Ads

Digimarkkinointi on viime aikoina siirtynyt poispäin perinteisestä mallista, jossa mainostajat vain tyytyvät ”kilpailemaan klikeistä” eri kanavien kärkipaikoissa. Klikin sijasta tärkeää on todellinen mitattava hyöty ja vaikutus omaan toimintaan kokonaisuutena. Myös tunnettuuden kasvattaminen verkossa on tehokkaampaa ja älykkäämpää uusimmilla työkaluilla.


Miikka-Markus

Miikka-Markus Leskinen

Email: miikka@leskinen.net
Twitter: MMLeskinen
koti: Parkano
työ: Tampere